KLANTENSERVICE

Vragen over lopende orders? Voldoet een bestelling niet aan de verwachtingen? Onze collega's van klantenservice zoeken samen met jou naar een oplossing.

Maak gebruik van het contactformulier

Vragen en antwoorden

Voor onze handelsartikelen geldt dat je deze binnen 14 dagen na ontvangst kunt retourneren, mits je hebt voldaan aan de volgende voorwaarden:

 • Het artikel is onbeschadigd;
 • Het artikel is compleet;
 • Het artikel zit in de originele verpakking en is ongebruikt.

Uitgesloten van retour zijn op maat gemaakte producten en producten die door jezelf of door derden zijn aangepast of veranderd. Als je een artikel binnen 14 dagen na ontvangst retourneert én hebt voldaan aan de retourvoorwaarden, krijg je het aankoopbedrag (exclusief de verzendkosten) van het betreffende artikel teruggestort. De kosten voor het retourneren zijn voor jouw rekening. Als wij het artikel niet retour kunnen nemen, brengen wij je daarvan schriftelijk op de hoogte.

Wil je een artikel retourneren en voldoet jouw zending aan bovenstaande voorwaarden?

Volg dan deze 3 stappen:

 1. Vul bijgevoegd formulier in.
 2. Print het ingevulde formulier uit.
 3. Voeg het formulier toe aan jouw retourzending.

Na de periode van 14 dagen zijn wij wettelijk niet meer verplicht de retourzending te accepteren.

retourformulier-spandoekdiscounter.pdf

Wij behandelen iedere bestelling met de grootst mogelijk zorg en aandacht. Toch kan het gebeuren dat je niet helemaal tevreden bent over het eindproduct óf over onze dienstverlening. Mocht dit het geval zijn, laat het ons dan weten.

Ga naar: contacformulier

De levensduur van vlaggen is afhankelijk van een aantal factoren. Belangrijke factoren zijn:

 • Bevestiging: Bij buitengebruik is de bevestiging in een officiële vlaggenmast de beste manier om een vlag te monteren.
 • Omgeving: Aan de kust, waar meer wind is, zal een vlag minder lang meegaan dan in een bosrijke omgeving.
 • Weersomstandigheden: Ons advies is om een vlag bij windkracht 6 of hoger binnen te halen. Anders waait deze kapot.
 • Materiaal: Een vlag van Longlife 115gr./m2 heeft een langere levensduur dan Flag 110gr./m2

Een vlag heeft een levensduur van 3 tot 4 maanden mits rekening wordt gehouden met bovenstaande punten. Na deze periode vertonen vlaggen slijtage en worden kleuren flets.

Onze standaard levertijd is 4 werkdagen. Hierbij is 14:00 uur een deadline: lever je jouw opdracht op werkdagen vóór 14:00 uur aan, dan telt ons systeem deze dag nog mee in de levertijd. Bijvoorbeeld: als je op maandag vóór 14:00 uur een opdracht plaatst, dan wordt jouw bestelling op donderdag verzonden.

Maar heel veel artikelen leveren wij extra snel. Voor steeds meer producten en materialen geldt zelfs: vandaag besteld is morgen in huis! De snelst mogelijke levering staat duidelijk op de productpagina aangegeven.

Er zijn enkele uitzonderingen die niet binnen 4 werkdagen te leveren zijn, zoals witprint en zeer complexe, bewerkelijke producten.

Graag verwijzen wij je naar de Algemene Voorwaarden die op onze opdrachten van toepassing zijn.

Na het afronden van je bestelling ontvang je een automatisch gegenereerde orderbevestiging. Controleer bij ‘mijn orders’ of jouw bestelling in behandeling is.

Heb je niets ontvangen? Laat het ons dan z.s.m. weten. Neem contact op via e-mail of bel ons op +31 85 44 44 240.

Op officiële feestdagen zijn wij gesloten. Indien deze data op doordeweekse dagen vallen, gelden ze niet als werkdagen en vinden er geen verzendingen plaats.

In 2016 is dit het geval voor de volgende dagen:

Feestdagen Nederland (betreft feestdagen die op doordeweekse dagen vallen):

Nieuwjaarsdag-Vrijdag 1 januari, Paasmaandag-Maandag 28 maart, Koningsdag-Woensdag 27 april, Hemelvaartsdag/Bevrijdingsdag-Donderdag 5 mei, Pinkstermaandag-Maandag 16 mei, Tweede kerstdag-Maandag 26 december.

Feestdagen Belgie:

Voor België gelden in 2016, als aanvulling op de Nederlandse data, de volgende dagen als officiële feestdag: Nationale feestdag-Donderdag 21 juli, Allerheiligen-Dinsdag 1 november, Wapenstilstand-Vrijdag 11 november. Op deze dagen vindt geen levering plaats naar België.

Ja, je kunt jouw zending laten bezorgen op een event-locatie, tijdens een evenement of bij een aannemer op een bouwplaats. DHL maakt dit mogelijk. Pas in dit geval de gegevens in het afleveradres aan:

 1. Vul in het veld achternaam de achternaam van de contactpersoon aan met een telefoonnummer, waarop de contactpersoon op dag van levering bereikbaar is.
 2. Vermeld achter het huisnummer in het veld toevoeging het woord "BOUW".

Klaar? DHL neemt 15 minuten voor bezorging contact op met de contactpersoon om de exacte aflever-locatie af te stemmen.

De verzendkosten zijn afhankelijk van de grootte van jouw order en hoe snel je jouw bestelling wilt laten bezorgen. De spoedtoeslagen en de bezorgdatum worden overzichtelijk weergegeven tijdens het bestelproces.

Ja, dat is mogelijk. In de eerste stap van het bestelproces kies je het afleveradres. Standaard staat hier het bij ons bekende adres. Dit kun je wijzigen door op dezelfde plek een alternatief adres in te voeren óf een adres te selecteren uit jouw adresboek.

Bestellingen via onze logistiek partner DHL worden op werkdagen van maandag tot en met vrijdag afgeleverd. Voor leveringen per koerier geldt zaterdag ook als een bezorgdag.

Nee, na bevestiging van jouw bestelling is het wijzigen van het afleveradres niet meer mogelijk. Ga naar mijn orders en bekijk de status van jouw order.

Is de order nog in behandeling? Dan is het mogelijk om deze te annuleren en opnieuw in te voeren, mét het juiste afleveradres.

Kies uit de volgende vier bezorgopties:

 • Express
  Als het snel moet. Bestelling vóór 11 uur ‘s ochtends in huis. Volg jouw zending met Track & Trace.
 • Standaard
  Bezorging tijdens kantooruren op de door jou gekozen bezorgdatum. Volg jouw zending met Track & Trace.
 • Premium
  Handig bij grote bestellingen of als je meerdere bestellingen wilt combineren. Ongeacht het aantal artikelen óf de afmetingen: bij Premium staat de prijs vast.
 • Afhalen
  Kom je liever persoonlijk langs om jouw bestelling af te halen? Dan betaal je uiteraard géén verzendkosten.

Wachtwoord kwijt of vergeten? Kan gebeuren. Een nieuw wachtwoord aanvragen is een fluitje van een cent. Ga naar het inlogscherm en klik op ‘wachtwoord vergeten’. Vul uw e-mailadres in en wij zenden u instructies om uw wachtwoord te herstellen

Normaal gesproken ontvang je binnen 10 minuten na afloop van je bestelling een productiebon. Geen bevestiging van je bestelling ontvangen? Houd je ordergegevens bij de hand en neem contact met ons op.

Het formaat doek in jouw buizenframe is afhankelijk van het soort elastiek waarmee je het doek in het frame bevestigt. 

Bij  de spanner met spinhaak of de rubberring+s-haak. Het doek is rondom 10cm kleiner dan het frame (42,3mm).

Overige elastieken:

Stormfix - doek is rondom 5cm kleiner

Zwanenhals-rekker - doek is rondom 5cm kleiner

Wij doen graag zaken met partners die we kennen en die net als wij bezeten zijn van print en sign! Daarom moet je je eerst registreren, voordat je van ons innovatieve assortiment en onze scherpe prijzen kunt profiteren. Vandaar de registratie.

Zodra jij je bestelling hebt bevestigd ontvang je van ons een orderbevestiging. Op het moment van verzending sturen we je een verzendbevestiging met een Track&Trace-code. Met deze code kun je jouw pakket volgen, tot het moment van aflevering.

In jouw eigen omgeving op Spandoekdiscounter.nl staan al jouw orders overzichtelijk gerangschikt. Dit betreft zowel orders die in behandeling en in productie zijn, als reeds verzonden orders uit het verleden.

Bij Spandoekdiscounter.nl kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week online bestellen. Houd je er wel rekening mee dat op normale werkdagen 14.00 uur de deadline is. Lever je jouw order voor dit tijdstip aan, dan telt ons systeem deze dag nog mee in de levertijd.

In het orderoverzicht vind je de status van al jouw orders. Alle bestellingen hebben de status ‘in behandeling’, ‘in productie’ of ‘verzonden’. Zo lang jouw bestelling de status ‘in behandeling’ heeft, is het mogelijk om de order te annuleren. Klik hiervoor op de bestelling die je wilt cancelen in het overzicht. Vervolgens staat op de linkerzijde van het scherm de optie ‘order annuleren’. Zodra je hierop klikt, wordt de order verwijderd.

Veel producten en materialen leveren wij extra snel. Voor steeds meer producten en materialen geldt zelfs: vandaag besteld is morgen in huis! De snelst mogelijke levering staat duidelijk op de productpagina aangegeven. Heb je jouw order extra snel nodig, dan berekenen wij hiervoor spoedtoeslagen.

DPI staat voor ‘dots per inch’. Met DPI geef je het aantal pixels per inch (ter vergelijking: 1cm = 2,54cm) oppervlakte aan. Hoe hoger de DPI, hoe hoger de resolutie en hoe scherper én duidelijker jouw afbeelding of ontwerp.

PANTONE Matching System (PMS) is een kleurensysteem/kleurenboek met coderingen. Het is dé standaard voor drukwerk en sign. PANTONE Matching System omvat afspraken tussen alle partijen in een ontwerp- en productieproces met betrekking tot het reproduceren van kleuren.  Er zijn ruim 1100 kleuren gedefinieerd door het bedrijf Pantone, die elk hun unieke nummer hebben.

Met deze unieke nummers wordt gegarandeerd dat een kleur overal ter wereld exact gelijk is. ‘Matching’ duidt bij digitaal full color print vooral op de doelstelling een kleur zo goed mogelijk te benaderen. We gebruiken de informatie van steunkleuren (Spot colors) als referentie.

CMYK staat voor de kleuren Cyaan, Magenta en Yellow. Door de kleuren cyaan, magenta en geel te mengen ontstaat geen zwart, hooguit donkerbruin, daarom is de kleur zwart (K) toegevoegd.  Door deze vier kleuren in verschillende doseringen met elkaar te combineren kunnen alle kleuren in het CMYK-spectrum worden nagebootst.

PMS omgezet naar CMYK ziet er op het scherm hetzelfde uit, maar kan wel in een andere kleuruitvoer resulteren. Er is kleurverschil mogelijk als er in een ontwerp een combinatie van vector (PMS) en afbeeldingen (CMYK) toegepast is.

De kleuruitvoer van een PMS-kleur is bij benadering. Bepaalde PMS-kleuren vallen buiten het kleurbereik van digitaal full color print in CMYK. Voor vragen kun je contact opnemen met een van onze DTP-collega’s.

Onze Upload verwerkt de volgende bestandstypes: PDF, JPG en PNG. Het werken met PDF-bestanden heeft de voorkeur.

Nee, een bestand in de upload kun je niet meer wijzigen.Wil je een ander bestand uploaden? Verwijder dan eerst het oude bestand en upload vervolgens het nieuwe.

De vereiste afloop in de Upload is een marge van standaard 1 centimeter aan elke zijde van het bestand. De afloop is nodig voor een optimaal eindproduct en ter voorkoming van witranden.

Een PDF-bestand mag maximaal 1 GB groot zijn. Afbeeldingen maximaal 30.000 pixels per zijde, maximaal 1 GB aangeven bij afbeeldingsgrootte in Photoshop (gebaseerd op TIF zonder compressie, PDF met compressie zal uiteindelijk kleiner worden). Neem bij twijfel contact op met onze DTP-afdeling.

De vereiste afloop in de Upload is een marge van standaard 1 centimeter aan elke zijde van het bestand (met uitzondering van template-bestanden). De afloop is nodig voor een optimaal eindproduct en ter voorkoming van witranden.

In de derde stap van het bestelproces ‘bestanden uploaden’ kun je bestanden aan jouw bestelling toevoegen. Dit doe je door bestanden te slepen of te selecteren vanaf je eigen schijf.

Na het uploaden van uw bestanden gaat u door naar de volgende stap. Uw bestanden worden door ons gecontroleerd en indien uw bestanden niet voldoen aan onze kwaliteitseisen, ontvangt u hiervan een melding.